top of page

Dr. Kovács Ágnes

Felnőtt- gyermek- és ifjúságpszichiáter szakorvos vagyok, 1998 -ban végeztem a Semmelweis orvostudományi egyetem Általános orvosi karán, 

Pszichiáter szakvizsgámat 2003-ban, gyermekpszichiáter szakvizsgámat 2009-ben szereztem. 

Az elmúlt 22 év tapasztalatait a betegellátás során, valamint a szakmai továbbképzéseken szereztem. 

Pszichiáterként több korosztályú páciens ellátásában vettem részt. 

 

Gyermekpszichiáterként kivizsgálás, gyermekpszichiátriai gondozás, valamint a gyermekek  viselkedésterápiás szemléletű megsegítésen túl, a szülők támogatását, megsegítését is fontosnak tartom. 

Felnőttekkel foglalkozó pszichiáterként az édesanyák támogatása, illetve, amennyiben szükséges egyéni és csoportos pszichoterápiája, valamint a szorongással, depresszióval, hangulati nehézségekkel küzdő páciensek terápiáját is végzem.

 

Gyermekpszichiátriai tapasztalataimat  a Vadaskert Kórházban,  valamint a Svábhegyi Gyermekgyógyászati Ellátó központban szereztem.  

 

Feladataim közé tartozott a gyermekek kivizsgálása, a gyermekpszichiátriai eltérés diagnosztizálása, 

valamint az akut és a hosszabb távú terápia, a gyermekek utánkövetése is. 2016-ig, ugyancsak a Vadaskert Kórházban 8-12 éves gyermekek számára kialakított diagnosztikus és terápiás osztályt vezettem.

 

Szemléletem szerint a megfelelő orvosi ellátás biztosításához a korszerű, új ismeretek, eszközök alkalmazása elengedhetetlen,ezért rendszeres képzések mellett, több kutatási team-ben is részt vettem. 

 

Egyetemistaként a gyermekek fejlődése területén koraszülöttek utánkövetését végeztem team munkában,

később a gyermekkori depresszió, valamint öngyilkosságot megakadályozó prevenciós kutatási programban, valamint gyermekkori schizofrénia hatékony kezelési kutatásában dolgoztam.

 

Felnőtt pszichiáterként az OPNI-ban dolgoztam, diagnosztikus és terápiás tapasztalatokat ezen nagy múltú intézmény osztályain szereztem. 

 

Felnőttek ambuláns pszichiátriai és terápiás megsegítését végzem. 

Integratív pszichoterápiás irányban képződve, a MAKOMP egyesület tagjaként.  

 

Kétgyermekes családanyaként, az  anyai teendők szépségét és nehézségét a saját életemben is tapasztalom. Hívő ember vagyok. 

Munkámat a hivatásomnak is tekintem. 

Elérhetőség: torok.kovacs.agnes@googlemail.com

bottom of page