top of page
ADS_9294.jpg

Tárnok Zsanett vagyok, pszichológus diplomámat Szegeden szereztem 2001-ben, majd Budapesten a Semmelweis Egyetemen szakvizsgáztam Gyermek- és Ifjúságpszichológiai szakirányon 2005-ben. 

Neuropszichológiai tanulmányaimat (2005-2007) a SOTE Általános Orvosi Karán végeztem. Ezzel párhuzamosan doktori tanulmányokat folytattam gyermekkori neuropszichiátriai zavarok (Tourette.szindróma, Figyelemhiányos Hiperaktivitás Zavar) témakörben. PhD fokozatot 2008-ban szereztem a Semmelweis Egyetem Szentágothai János Idegtudományi Doktori Iskolában.

Számos nemzetközi és hazai konferencián vettem részt, több, mint negyven publikációm van ebben a témában, oktatok az ELTE Pedagógia és Pszichológiai Kar valamint a Semmelweis Egyetem ÁOK Klinikai Pszichológiai tanszékein, tagja vagyok számos nemzetközi konzorciumnak és egyesületnek.

Családterápiás elméleti és módszertani képzésemet 2008-ban kezdtem.

2001 óta dolgozom a Vadaskert Gyermekpszichiátriai Kórházban. A pszichodiagnosztika és egyéni terápiás munka mellett csoportokat vezetek és tanfolyamokat tartok gyermekeknek és szüleiknek.

A Vadaskert Kórházban (www.vadaskert.hu) munkatársaimmal együtt alapítottuk meg 2003-ban a Tik ambulanciát (Tourette Program), mely Magyarországon egy egyedülálló speciális ambulancia tik zavarban szenvedőknek. A diagnosztikus és terápiás munka mellett számos nemzetközi kutatásban is részt veszünk ( https://tic-genetics.org). Elnökségi tagja vagyok az Európai Tourette-szindróma Társaságnak.

2021 óta a Mindennapi Pszichológia magazin (www.mipszi.hu) főszerkesztője vagyok. A magazin közérthető, magas színvonalú pszichológiai ismeretterjesztő írásokat közöl.

Nagy tapasztalatom van a gyermekekkel és serdülőkkel való terápiás munkában, a szülőkkel való konzultációban, valamint a tanulási és a gondolkodás zavarainak felismerésében, a figyelemzavar, hiperaktivitás és tik zavarok komplex terápiájában, magatartászavarok és szorongásos problémák kezelésében.

 

Email:  tarnok.grandio@gmail.com

bottom of page